Θεραπευτική Ομάδα Διαχείρισης 'Αγχους

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ) θα διεξαχθούν Ομάδες Διαχείρισης Άγχους απευθυνόμενες σε φοιτητές του Α.Π.Θ.
Στην Ομάδα Διαχείρισης Άγχους μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές/τριες του Α.Π.Θ. που αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις λόγω του άγχους συμπεριλαμβανομένου:

  • Ψυχοσωματικά συμπτώματα- όπως ταχυκαρδίες, εφιδρώσεις, ζαλάδες, ναυτίες, διάρροια, ανησυχία, μυϊκή ένταση ή πόνο
  • Ψυχολογικά συμπτώματα- όπως υπερβολικούς ή μη-ρεαλιστικούς φόβους και ανησυχίες, δυσκολία συγκέντρωσης και μάθησης, αναποφασιστικότητα, κόπωση, νευρικότητα
  • Συμπεριφορικά συμπτώματα- όπως αποφυγή αγχογόνων συνθηκών, δυσφορία σε κοινωνικές συνθήκες, φοβική συμπεριφορά.

Οι συμμετέχοντες της ομάδας θα μάθουν τρόπους να διαχειρίζονται το άγχος τους όπως:

  • Να χαλαρώνουν και να ελέγχουν τις σωματικές τους αντιδράσεις
  • Να ελέγχουν τις σκέψεις που τους ενοχλούν και τις γνωστικές διαστρεβλώσεις τους, και
  • Να αντιμετωπίζουν τις συνθήκες που τους προκαλούν άγχος και τους φόβους τους

Η συμμετοχή στην Ομάδα Διαχείρισης Άγχους θα ενθαρρύνει την αύξηση της διεκδικητικότητας, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και λήψη αποφάσεων, την αύξηση της αποτελεσματική επικοινωνίας και οριοθέτησης, την αύξηση λειτουργικότητας, τη διαχείριση χρόνου και τη διατήρηση θετικής και αισιόδοξης στάσης ζωής.
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/τριες  μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ΕΔΩ
και η υπεύθυνη ψυχολόγος θα επικοινωνήσει μαζί τους σχετικά με την αξιολόγηση καταλληλότητας της συμμετοχής τους στην ομάδα.
Για περισσότρες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα. Άλτα Πανέρα, Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια στο 2310-992-621