Ανακοινώσεις

Επιστημονική εκδήλωση Επιτροπής Ψυχολογικής Υποστήριξης Α.Π.Θ.

Η Επιτροπή Ψυχολογικής Υποστήριξης Φοιτητών Α.Π.Θ. οργανώνει στις 25.04.2018, στις 17:00 μ.μ. στο ΚΕ.Δ.Ε.Α επιστημονική εκδήλωση με τίτλο "Ταυτότητα φύλου: Η σύγχρονη προσέγγιση της διεμφυλικότητας". Παρακαλώ δείτε το συνημμένο για λεπτομέρειες.

Εργαστήριο ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ Α.Π.Θ και Συμβουλευτικός Σταθμός ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη

«Χορεύοντας ανάμεσα στην αφοσίωση και την αυτονομία: η εξάρτηση με άλλη ματιά» Το ΚΕΣΥΨΥ με τους ειδικούς του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Χορεύοντας ανάμεσα στην αφοσίωση και την αυτονομία: η εξάρτηση με άλλη ματιά» με στόχο να φωτιστούν οι αθέατες πλευρές της εξάρτησης, ως πολυπαραγοντικό φαινόμενο, εστιάζοντας στις σχέσεις, μέσω προβολής video, σύντομων εισηγήσεων και βιωματικής άσκησης. Ημερομηνία διεξαγωγής: 23 Φεβρουαρίου 2018, στις 11:00-13:00 μ. μ.

Σεμινάρια για τη μελέτη και τη διαχείριση σπουδών

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο είναι το ορόσημο μιας συστηματικής και επίπονης διαδικασίας με επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ωστόσο, όμως, η πορεία και η διεκπεραίωση των φοιτητικών υποχρεώσεων μέχρι την κατάκτηση του πολυπόθητου πτυχίου φαίνεται να είναι μία συνεχής, αδιάλειπτη προσπάθεια που συναντάει συχνά σκαπανεβάσματα, ματαιώσεις και καθυστερήσεις μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ.) του Α.Π.Θ.

Εξαρτήσεις, 2/5 & 4/5/2017, Κτηνιατρική Σχολή, αιθ. Χριστοδούλου

Στο πλαίσιο πρόληψης και ενημέρωσης το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Α.Π.Θ (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) διοργανώνει για τους φοιτητές/τριες του Α.Π.Θ σε συνεργασία με το A΄ Εργαστήριο Φαρμακολογίας Ιατρικό Τμήμα με υπεύθυνο την καθηγήτρια κ. Μυρωνίδου-Τζουβελέκη Μαρία και την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών/τριών Ιατρικής Ελλάδας τα παρακάτω ενημερωτικά σεμινάρια: «Εξαρτησιογόνες ουσίες» «Ηλεκτρονικό Τσιγάρο» Ημερομηνίες διεξαγωγής: 2/5/2017, στις 13:30-15:00 μ.μ. 4/5/2017 στις 13:30-15:00 μ.μ.

Ομιλία "Απώλειες και θρήνος" 27/4/2017

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ.) του Α.Π.Θ. σε ανταπόκριση του αυξημένου ενδιαφέροντος που δημιούργησε η αρχική ομιλία, καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Α.Π.Θ. σε επανάληψη της ομιλίας με θέμα: Απώλειες και θρήνος με εισηγήτρια την  κ. Ντίνα Τσελεπή, Ψυχολόγο-Συστημική θεραπεύτρια, Διευθύντρια του Σ.Κ. της Μέριμνας στη Θεσσαλονίκη