Ιστορικό Δράσεων

Εργαστήριο για τους φοιτητές του ΑΠΘ με θέμα: Δεξιότητες διαχείρισης χρόνου

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του Α.Π.Θ. διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήρι που απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να αναστοχαστούν την σχέση τους με τον χρόνο και να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο προγραμματίζουν τις δραστηριότητές τους, λαμβάνοντας υπόψη τις πολύπλευρες ανάγκες τους- βιολογικές, κοινωνικές, πνευματικές κ.α.
Εισηγήτρια: Δήμητρα Συμεωνίδου, Ψυχολόγος ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ., Α.Π.Θ.
Ημερομηνία: .Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, ώρα: 11.00-14.00

Νέοι και Διαδίκτυο - ψυχοκοινωνικές επιδράσεις της σύγχρονης τεχνολογίας

«Νέοι και Διαδίκτυο - ψυχοκοινωνικές επιδράσεις της σύγχρονης τεχνολογίας»

Σε αυτή τη διαδραστική παρουσίαση θα συζητήσουμε την αλληλεπίδραση των νέων με τις σύγχρονη τεχνολογία όπως αυτή διαπερνάει κάθετα τη καθημερινότητα τους, κυριαρχώντας στο τρίπτυχο επικοινωνία, διασκέδαση και εκπαίδευση. Στόχος η καλύτερη κατανόηση της διαμόρφωσης των συνηθειών μας από το πυκνό πλέγμα των διαδικτυακών τεχνολογικών μέσων, που συνδέονται με φαινόμενα εμπορευματοποίησης, πολιτικής ποδηγέτησης και συναισθηματικής εξάρτησης. 

Βιωματικό εργαστήρι Αντιμετώπισης Άγχους με Ενσυνειδητότητα - Mindfulness based stress reduction (MBSR)

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του Α.Π.Θ.  διοργανώνει ένα δίωρο βιωματικό εργαστήρι για όσους φοιτητές και όσες φοιτήτριες αντιμετωπίζουν αυξημένο στρες στην καθημερινή τους ζωή και αναζητούν ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισής του. Κατά τη διάρκειά του οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τις βασικές έννοιες και εφαρμογές του mindfulness στη διαχείριση άγχους (MBSR).

Διαχείριση Άγχους στις Χρόνιες Παθήσεις

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με το Ιατρείο ενηλίκων ασθενών με Ρευματικά και Αυτοφλεγμονώδη νοσήματα νεανικής έναρξης της Δ Παθολογικής κλινικής και το Ιατρείο παιδιών και εφήβων του Παιδορευματολογικού κέντρου αναφοράς της Α Παιδιατρική κλινική διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήριμε θέμα τη Διαχείριση Άγχους στις Χρόνιες Παθήσεις προκειμένου να υποστηρίξει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Α.Π.Θ. που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις.
 

Επιστημονική εκδήλωση Επιτροπής Ψυχολογικής Υποστήριξης Α.Π.Θ.

Η Επιτροπή Ψυχολογικής Υποστήριξης Φοιτητών Α.Π.Θ. οργανώνει στις 25.04.2018, στις 17:00 μ.μ. στο ΚΕ.Δ.Ε.Α επιστημονική εκδήλωση με τίτλο "Ταυτότητα φύλου: Η σύγχρονη προσέγγιση της διεμφυλικότητας". Παρακαλώ δείτε το συνημμένο για λεπτομέρειες.

Εργαστήριο ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ Α.Π.Θ και Συμβουλευτικός Σταθμός ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη

«Χορεύοντας ανάμεσα στην αφοσίωση και την αυτονομία: η εξάρτηση με άλλη ματιά» Το ΚΕΣΥΨΥ με τους ειδικούς του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Χορεύοντας ανάμεσα στην αφοσίωση και την αυτονομία: η εξάρτηση με άλλη ματιά» με στόχο να φωτιστούν οι αθέατες πλευρές της εξάρτησης, ως πολυπαραγοντικό φαινόμενο, εστιάζοντας στις σχέσεις, μέσω προβολής video, σύντομων εισηγήσεων και βιωματικής άσκησης. Ημερομηνία διεξαγωγής: 23 Φεβρουαρίου 2018, στις 11:00-13:00 μ. μ.

Σεμινάρια για τη μελέτη και τη διαχείριση σπουδών

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο είναι το ορόσημο μιας συστηματικής και επίπονης διαδικασίας με επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ωστόσο, όμως, η πορεία και η διεκπεραίωση των φοιτητικών υποχρεώσεων μέχρι την κατάκτηση του πολυπόθητου πτυχίου φαίνεται να είναι μία συνεχής, αδιάλειπτη προσπάθεια που συναντάει συχνά σκαπανεβάσματα, ματαιώσεις και καθυστερήσεις μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ.) του Α.Π.Θ.

Εξαρτήσεις, 2/5 & 4/5/2017, Κτηνιατρική Σχολή, αιθ. Χριστοδούλου

Στο πλαίσιο πρόληψης και ενημέρωσης το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Α.Π.Θ (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) διοργανώνει για τους φοιτητές/τριες του Α.Π.Θ σε συνεργασία με το A΄ Εργαστήριο Φαρμακολογίας Ιατρικό Τμήμα με υπεύθυνο την καθηγήτρια κ. Μυρωνίδου-Τζουβελέκη Μαρία και την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών/τριών Ιατρικής Ελλάδας τα παρακάτω ενημερωτικά σεμινάρια: «Εξαρτησιογόνες ουσίες» «Ηλεκτρονικό Τσιγάρο» Ημερομηνίες διεξαγωγής: 2/5/2017, στις 13:30-15:00 μ.μ. 4/5/2017 στις 13:30-15:00 μ.μ.

Ομιλία "Απώλειες και θρήνος" 27/4/2017

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ.) του Α.Π.Θ. σε ανταπόκριση του αυξημένου ενδιαφέροντος που δημιούργησε η αρχική ομιλία, καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Α.Π.Θ. σε επανάληψη της ομιλίας με θέμα: Απώλειες και θρήνος με εισηγήτρια την  κ. Ντίνα Τσελεπή, Ψυχολόγο-Συστημική θεραπεύτρια, Διευθύντρια του Σ.Κ. της Μέριμνας στη Θεσσαλονίκη

Διατροφή και Υγεία

Δράσεις του ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ Α.Π.Θ

Εαρινό Εξάμηνο 2015-16

Ο κύκλος των δίωρων σεμιναρίων για τη « Διατροφή και Υγεία» που διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ.) του Α.Π.Θ. ολοκληρώνεται με το σεμινάριο

«Διατροφή και Υγεία: Πρακτικές οδηγίες»

με εισηγήτρια την κ. Παπαδοπούλου Σουζάνα, επίκουρη καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτολογίας ΑΤΕΙΘ

Ημερομηνία διεξαγωγής: 26/5/2016, ώρα 13-15 μ. μ, στην αίθουσα Χριστοδούλου στην Κτηνιατρική Σχολή.

Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο «Χριστοδούλου» στην Κτηνιατρική Σχολή Α.Π.Θ.

Ομάδα εκπαίδευσης στις δεξιότητες μελέτης

Ομάδα εκπαίδευσης στις δεξιότητες μελέτης και διαχείρισης σπουδών στο Α.Π.Θ

Εαρινό εξάμηνο 2015-2016

Το ΚΕΣΥΨΥ διοργανώνει ομάδα εκπαίδευσης στις δεξιότητες μελέτης και διαχείρισης σπουδών προκειμένου να υποστηριχθούν φοιτητές και φοιτήτριες του Α.Π.Θ σε διάφορα ζητήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη μάθηση και εξέλιξη κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Εκδήλωση για τις ψυχοτρόπες ουσίες

Εκδήλωση του ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ Α.Π.Θ για τις ψυχοτρόπες ουσίες

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΑΠΘ διοργανώνει για τους φοιτητές/τριες του ΑΠΘ σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ-Συμβουλευτικό Κέντρο και φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου εκδήλωση με θέμα:

"Μια κινηματογραφική ματιά στις ψυχοτρόπες ουσίες"

Προβολή ταινίας «Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας», 1998 του Τέρι Γκίλιαμ και ανοιχτή συζήτηση.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 4/4/2016, 11:45-15:00 μ. μ.

Τόπος διεξαγωγής: Β΄ Αμφιθέατρο «Χριστοδούλου», Κτηνιατρική Σχολή ΑΠΘ.

Σεμινάριο για Θέματα Σεξουαλικότητας

Σεμινάριο για θέματα Σεξουαλικότητας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΑΠΘ διοργανώνει για τους φοιτητές/τριες του ΑΠΘ σεμινάριο με θέμα:

«Σεξουαλικά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους»

Εισηγητής: Λουκάς Αθανασιάδης, Αναπλ. Καθηγητής Ψυχιατρικής και Ψυχοσεξουαλικότητας Α.Π.Θ.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 16/10/2015, 11:00-13:00 μ. μ.

Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο «Αχιλλέας Πανέτσος», Κτηνιατρική Σχολή ΑΠΘ.

Πληροφορίες:       Ελισάβετ Νεοφυτίδου, 2310 992643

Σεμινάριο για Θέματα Σεξουαλικότητας

Σεμινάριο για θέματα Σεξουαλικότητας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΑΠΘ διοργανώνει για τους φοιτητές/τριες του ΑΠΘ σεμινάριο με θέμα:

«Σεξουαλικά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους»

Εισηγητής: Λουκάς Αθανασιάδης, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής και Ψυχοσεξουαλικότητας Α.Π.Θ.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 16/9/2015, 11:00-13:00 μ. μ.

Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο «Αχιλλέας Πανέτσος», Κτηνιατρική Σχολή ΑΠΘ.

Πληροφορίες: Ελισάβετ Νεοφυτίδου, 2310 992643

Δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά πατώντας εδώ

Βιωματικό εργαστήρι "Βελτιώνω την Καθημερινότητά μου. Ο Δρόμος προς την Συναισθηματική Ευεξία» 23-24/11/2015

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήρι με στόχο τη την βελτίωση της καθημερινότητας και την αύξηση της ευεξίας των φοιτητών/τριών του Α.Π.Θ..

Σ'αυτό βιωματικό εργαστήρι, που θα ολοκληρωθεί σε δύο δίωρες συναντήσεις, θα δωθεί έμφαση σε πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να νιώθει καλύτερα στην καθημερινότητα.

Θεραπευτική Ομάδα Διαχείρισης 'Αγχους

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ) θα διεξαχθούν Ομάδες Διαχείρισης Άγχους απευθυνόμενες σε φοιτητές του Α.Π.Θ.
Στην Ομάδα Διαχείρισης Άγχους μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές/τριες του Α.Π.Θ. που αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις λόγω του άγχους συμπεριλαμβανομένου:

Σεμινάριο «Κατανόηση και επεξεργασία του πένθους και της απώλειας»

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήρι για τους/της φοιτητές/τριες του Α.Π.Θ. με στόχο την κατανόηση και την εξοικείωση με τους τρόπους επεξεργασία του πένθους και της απώλειας.

Σ' αυτό το δίωρο σεμινάριο  θα συζητήσουμε τα διάφορα είδη πένθους και την έκφρασή τους, τα στάδια του πένθους και τα εμπόδια στην εξομάλυνσή του.  Ακόμα, θα συζητήσουμε τρόπους επεξεργασίας των, συχνά έντονων συναισθημάτων, που συχνά συνοδεύουν την παρουσία μιας απώλειας.  

Βιωματικό Εργαστήρι "Από το Άγχος στην Ηρεμία. Τεχνικές Πρόληψης και Διαχείρισης του Άγχους."

Με την έναρξη του καινούριου ακαδημαϊκού έτους και προκειμένου να υποστηρίξει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Α.Π.Θ., το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήρι με στόχο τη τη διαχείριση του άγχους των φοιτητών/τριών.

Σ'αυτό βιωματικό εργαστήρι που θα ολοκληρωθεί σε δύο δίωρα καιθα δωθεί έμφαση σε πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας στην αντιμετώπιση του άγχους. Συγκεκριμένα, θα διερευνήσουμε:

Σελίδες