Ιστορικό Δράσεων

Σεξουαλική παρενόχληση σε χώρους εκπαίδευσης και εργασίας: Έννοιες, νομικό πλαίσιο και δυνατότητες υποστήριξης.

Με αφορμή την αλυσίδα αποκαλύψεων και μοιρασμάτων εμπειριών έμφυλης βίας που ξεκίνησε η αφήγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Α.Π.Θ. και το Κέντρο Διοτίμα διοργανώνουν ένα διαδικτυακό εργαστήριο σχετικά με τη Σεξουαλική Παρενόχληση, το νομικό πλαίσιο και τις διαθέσιμες υποστηρικτικές υπηρεσίες για επιζώσες και επιζώντες

Υποστήριξη για την αντιμετώπιση δυσκολιών σχετιζόμενες με τον covid -19

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του Α.Π.Θ., στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας υποστήριξης των φοιτητών και φοιτητριών στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν λόγω του Covid -19, σε συνεργασία με τη EMDR Hellas, διοργανώνει θεραπευτικές παρεμβάσεις EMDR online σε μικρές ομάδες φοιτητών και φοιτητριών όπου θα εφαρμοστούν ειδικά πρωτόκολλα με στόχο την συναισθηματική αποφόρτιση-αυτοφροντίδα και ψυχολο

Διαχείρηση του Άγχους εν μέσω πανδημίας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του Α.Π.Θ., στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας υποστήριξης των φοιτητών και φοιτητριών να διαχειριστούν τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω του Covid -19, διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήρι με θέμα "Διαχείριση Άγχους εν μέσω πανδημίας".

Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα συζητηθούν οι παράγοντες που αυξάνουν το άγχος εν μέσω πανδημίας αλλά και οι τρόποι που μπορούμε να το διαχειριστούμε μέσα στην καθημερινότητά μας, όπως διαμορφώνεται αυτή εν μέσω συνθηκών πανδημίας.  

Αυτοφροντίδα και Ενδυνάμωση στην Εποχή του Covid - 19

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του Α.Π.Θ., στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας υποστήριξης των φοιτητών και φοιτητριών να διαχειριστούν τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω του Covid -19, διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήρι με θέμα "Αυτοφροντίδα και Ενδυνάμωση στην Εποχή του Covid -19".

Εργαστήριο για τους φοιτητές του ΑΠΘ με θέμα: Άγχος κατά την προετοιμασία των εξετάσεων.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του Α.Π.Θ. διοργανώνει ένα τρίωρο βιωματικό εργαστήρι που απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να αναστοχαστούν τις προσωπικές του συνήθειες μελέτης και να αντλήσουν ιδέες για την καλύτερη διαχείριση του άγχους κατά την εξεταστική περίοδο.
Συγκεκριμένα, θα συζητήσουμε για τους  παρακάτω παράγοντες και για τον τρόπο που σχετίζονται με το άγχος:
- Τα κίνητρα.
- Οι μηχανισμοί αντιμετώπισης των δυσκολιών.
- Το μαθησιακό στυλ. 
- Ο τρόπος σκέψης.

Ανορεξία και Βουλιμία στην Εποχή της Εικόνας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με την  Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του  Α.Π.Θ.,  διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήρι για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Α.Π.Θ. με θέμα :
Ανορεξία και Βουλιμία στην Εποχή της Εικόνας

Εργαστήριο για τους φοιτητές του ΑΠΘ με θέμα: «Η σχέση μας με το άγχος: μάχη ή χορός;”.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του Α.Π.Θ. διοργανώνει ένα τριήμερο βιωματικό εργαστήρι, συνολικής διάρκειας 9 ωρών. Το εργαστήρι απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να βελτιώσουν τον τρόπο που διαχειρίζονται το άγχος τους . Μέσα από ομαδικές ασκήσεις και διάλογο θα καλυφθούν οι εξής ενότητες:
 Τρίτη 12 Νοεμβρίου : Γνωριμία με το άγχος ως ψυχοσωματικό φαινόμενο. Το προφίλ του ανθρώπου που βιώνει συχνά άγχος. Διακρίσεις του άγχους: Γενικευμένο - φοβίες- κρίσεις πανικού.

Εργαστήριο για τους φοιτητές του ΑΠΘ με θέμα: Δεξιότητες διαχείρισης χρόνου

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του Α.Π.Θ. διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήρι που απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να αναστοχαστούν την σχέση τους με τον χρόνο και να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο προγραμματίζουν τις δραστηριότητές τους, λαμβάνοντας υπόψη τις πολύπλευρες ανάγκες τους- βιολογικές, κοινωνικές, πνευματικές κ.α.

Ομάδες Αυτοβοήθειας/Αλληλοβοήθειας για ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις: Τρόπος Λειτουργίας – Βασικά Βοηθητικά Χαρακτηριστικά

Το ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ. του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. και την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο με τίτλο:

Νέοι και Διαδίκτυο - ψυχοκοινωνικές επιδράσεις της σύγχρονης τεχνολογίας

«Νέοι και Διαδίκτυο - ψυχοκοινωνικές επιδράσεις της σύγχρονης τεχνολογίας»

Σε αυτή τη διαδραστική παρουσίαση θα συζητήσουμε την αλληλεπίδραση των νέων με τις σύγχρονη τεχνολογία όπως αυτή διαπερνάει κάθετα τη καθημερινότητα τους, κυριαρχώντας στο τρίπτυχο επικοινωνία, διασκέδαση και εκπαίδευση. Στόχος η καλύτερη κατανόηση της διαμόρφωσης των συνηθειών μας από το πυκνό πλέγμα των διαδικτυακών τεχνολογικών μέσων, που συνδέονται με φαινόμενα εμπορευματοποίησης, πολιτικής ποδηγέτησης και συναισθηματικής εξάρτησης. 

Βιωματικό εργαστήρι Αντιμετώπισης Άγχους με Ενσυνειδητότητα - Mindfulness based stress reduction (MBSR)

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) του Α.Π.Θ.  διοργανώνει ένα δίωρο βιωματικό εργαστήρι για όσους φοιτητές και όσες φοιτήτριες αντιμετωπίζουν αυξημένο στρες στην καθημερινή τους ζωή και αναζητούν ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισής του. Κατά τη διάρκειά του οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τις βασικές έννοιες και εφαρμογές του mindfulness στη διαχείριση άγχους (MBSR).

Διαχείριση Άγχους στις Χρόνιες Παθήσεις

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με το Ιατρείο ενηλίκων ασθενών με Ρευματικά και Αυτοφλεγμονώδη νοσήματα νεανικής έναρξης της Δ Παθολογικής κλινικής και το Ιατρείο παιδιών και εφήβων του Παιδορευματολογικού κέντρου αναφοράς της Α Παιδιατρική κλινική διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήριμε θέμα τη Διαχείριση Άγχους στις Χρόνιες Παθήσεις προκειμένου να υποστηρίξει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Α.Π.Θ. που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις.
 

Επιστημονική εκδήλωση Επιτροπής Ψυχολογικής Υποστήριξης Α.Π.Θ.

Η Επιτροπή Ψυχολογικής Υποστήριξης Φοιτητών Α.Π.Θ. οργανώνει στις 25.04.2018, στις 17:00 μ.μ. στο ΚΕ.Δ.Ε.Α επιστημονική εκδήλωση με τίτλο "Ταυτότητα φύλου: Η σύγχρονη προσέγγιση της διεμφυλικότητας". Παρακαλώ δείτε το συνημμένο για λεπτομέρειες.

Εργαστήριο ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ Α.Π.Θ και Συμβουλευτικός Σταθμός ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη

«Χορεύοντας ανάμεσα στην αφοσίωση και την αυτονομία: η εξάρτηση με άλλη ματιά» Το ΚΕΣΥΨΥ με τους ειδικούς του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη διοργανώνει βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Χορεύοντας ανάμεσα στην αφοσίωση και την αυτονομία: η εξάρτηση με άλλη ματιά» με στόχο να φωτιστούν οι αθέατες πλευρές της εξάρτησης, ως πολυπαραγοντικό φαινόμενο, εστιάζοντας στις σχέσεις, μέσω προβολής video, σύντομων εισηγήσεων και βιωματικής άσκησης. Ημερομηνία διεξαγωγής: 23 Φεβρουαρίου 2018, στις 11:00-13:00 μ. μ.

Σεμινάρια για τη μελέτη και τη διαχείριση σπουδών

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο είναι το ορόσημο μιας συστηματικής και επίπονης διαδικασίας με επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ωστόσο, όμως, η πορεία και η διεκπεραίωση των φοιτητικών υποχρεώσεων μέχρι την κατάκτηση του πολυπόθητου πτυχίου φαίνεται να είναι μία συνεχής, αδιάλειπτη προσπάθεια που συναντάει συχνά σκαπανεβάσματα, ματαιώσεις και καθυστερήσεις μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ.) του Α.Π.Θ.

Εξαρτήσεις, 2/5 & 4/5/2017, Κτηνιατρική Σχολή, αιθ. Χριστοδούλου

Στο πλαίσιο πρόληψης και ενημέρωσης το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Α.Π.Θ (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) διοργανώνει για τους φοιτητές/τριες του Α.Π.Θ σε συνεργασία με το A΄ Εργαστήριο Φαρμακολογίας Ιατρικό Τμήμα με υπεύθυνο την καθηγήτρια κ. Μυρωνίδου-Τζουβελέκη Μαρία και την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών/τριών Ιατρικής Ελλάδας τα παρακάτω ενημερωτικά σεμινάρια: «Εξαρτησιογόνες ουσίες» «Ηλεκτρονικό Τσιγάρο» Ημερομηνίες διεξαγωγής: 2/5/2017, στις 13:30-15:00 μ.μ. 4/5/2017 στις 13:30-15:00 μ.μ.

Ομιλία "Απώλειες και θρήνος" 27/4/2017

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ.) του Α.Π.Θ. σε ανταπόκριση του αυξημένου ενδιαφέροντος που δημιούργησε η αρχική ομιλία, καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Α.Π.Θ. σε επανάληψη της ομιλίας με θέμα: Απώλειες και θρήνος με εισηγήτρια την  κ. Ντίνα Τσελεπή, Ψυχολόγο-Συστημική θεραπεύτρια, Διευθύντρια του Σ.Κ. της Μέριμνας στη Θεσσαλονίκη

Διατροφή και Υγεία

Δράσεις του ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ Α.Π.Θ

Εαρινό Εξάμηνο 2015-16

Ο κύκλος των δίωρων σεμιναρίων για τη « Διατροφή και Υγεία» που διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ.) του Α.Π.Θ. ολοκληρώνεται με το σεμινάριο

«Διατροφή και Υγεία: Πρακτικές οδηγίες»

με εισηγήτρια την κ. Παπαδοπούλου Σουζάνα, επίκουρη καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτολογίας ΑΤΕΙΘ

Ημερομηνία διεξαγωγής: 26/5/2016, ώρα 13-15 μ. μ, στην αίθουσα Χριστοδούλου στην Κτηνιατρική Σχολή.

Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο «Χριστοδούλου» στην Κτηνιατρική Σχολή Α.Π.Θ.

Σελίδες